lördag 14 juli 2007

Folksam spionerade på skadad

DN skriver:
Under arton månader spanade flera personer för Folksams räkning på Irén Lundberg för att se om hon verkligen är så handikappad av sin trafikskada att hon behöver hjälp med hem och hus. "Vi spanar nästan aldrig på försäkringstagare eftersom informationen inte kan användas", säger Folksams personskadechef Henrik Lundin.
... För några veckor sedan fick Irén Lundbergs advokat brev från Folksams advokat med en redogörelse för iakttagelser som olika personer gjort om henne och hennes hus.

"Tomt och hus pedantiskt skötta", lyder första rapporten från juli 2002. Sedan finns ytterligare 25 rapporter som innehåller bland annat "Inget särskilt iakttaget", "Gräset var nu klippt", "Mötte försäkringstagaren som kom körandes i sin bil. Körde som vilken annan person i trafiken" och "Vid bilen lyfter hon matkasse och en drickaback från kundvagnen till bagageutrymmet i bilen".

Folksams advokat menar att det finns en "uppenbar diskrepans" mellan iakttagelser och intyg och medicinska journaler, och att detta kommer att åberopas i den kommande rättegången.


Expressen fortsätter:
Smygfilmad av Folksam
TIBRO. Under 18 månader bevakade och filmade Folksams spioner Irén Lundberg för att hitta bevis om försäkringsbedrägeri.
Tingsrätten underkände bevisningen och gick på Iréns linje - båda parterna har överklagade domen.
I en intervju dömer nu Folksams egen personskadechef Henrik Lundin ut smygfilmandet som misslyckad och utan bevisvärde.
Under processens gång i tingsrätten har Folksam bedrivit spionage gentemot Irén under sammanlagt 18 månaders tid. Hon har övervakats dag som natt. Hon har övervakats i sitt hem och när hon befunnit sig ute på stan. Hon har videofilmats och fotograferats.

Epilog: Det hela avslutades i hovrätten med att Folksam ålades betala ersättning till Irén Lundberg med 60.000 kr. Dvs ett ganska dåligt timarvode för att ofrivilligt vara Folksams filmstatist under arton månader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar