fredag 6 juli 2007

Konfliktormar

Folksam bekänner färg. Efter ett par års tester dömer Folksam ut två av tre fasadfärger på den svenska marknaden. Färgerna drabbades av mögelangrepp som de flesta villaägare sannolikt inte accepterar.

Folksams miljöchef Jan Snaar tvivlar på det finns någon typ av konsumentvaror som så illa klarar oberoende tester.

- Jag kan i alla fall inte komma på något område där det finns samma brist på kvalité rent generellt, säger han till TT.
Har villaägarna och de hårt luttrade kunderna fel färg på sitt hus, kanske de också bemöts sämre av Folksam? Försäkringsbolaget har ju redan underkänt deras färgval och anstränger sig sedan inte för mycket när skadeärenden skall handläggas.


- Men hur ser det ut i verkligheten när man kontaktar Folksams skadehandläggare angående regn och rusk då färgen rinner av husen? Jo, de är väldigt ovilliga till att skadedrabbade tar direktkontakt, något som Folksam annars önskar för att undanröja problem och därigenom ett förvärrande av skador.
Folksam 2007-07-06
Våra telefoner belastas hårt på grund av regnet i södra Sverige

Trots utökad bemanning är trycket på telefonlinjerna mycket hårt. Därför har vi telefonöppet även under lördagen 7 juli för att du som drabbats ska kunna nå oss. Du ringer ditt närmaste Folksamkontor. Du kan även anmäla din skada direkt via webben.
Från mer regndrabbade områden har det flutit in några talande exempel
... Under skaderegleringen har er klient korresponderat via mail med Folksams handläggare eftersom ni har fullmakt att företräda er klient utgår vi från att all korrespondens i ärendet går via er.
/Folksam via Lars-Erik Persson.

Dvs särskilt i regn och semestertider önskar Folksam ingen kontakt med några skadelidande. Ty även juridiska ombud håller semester.

I min enfald trodde jag att folkrörelsens f-bolag hade lärt sig något av Tsunamikatastrofen när allting spolades bort. Men så är det tydligen inte. Kanske är det av bekvämlighet?

* I ovan nämnda fall har krav från det juridiska ombudet ställts mot Folksam, men tills vidare avvisats helt av någon outgrundlig anledning och därigenom har skadorna under fördröjningen hunnit förvärras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar