måndag 15 september 2008

Dolda advokatagendor

Dolda agendor, är det något som även praktiseras av medlemmar i det svenska advokatsamfundet?

... Den som anlitar en advokat ska kunna vara säker på att han får ett professionellt juridiskt ombud som gör det bästa för klienten. Men flera advokater missköter sig gång på gång. Trots det får de jobba kvar som advokater.
Bland advokatsamfundets mer än 4400 medlemmar finns det givetvis rötägg precis som inom många andra yrkeskårer. Skillnaden är bara att dem med makt gärna skyddar varandra, dessvärre ibland med förödande konsekvenser för den enskilde människan.

TV4's Kalla Fakta granskade advokatsamfundet och fann 33 advokater som var prickade av disciplinnämnden 33 ggr eller fler.

... I Advokatsamfundets disciplinnämnd sitter en majoritet med advokater och det är mycket ovanligt att de utesluter en kollega.
Ibland kallas i integritetsfrågor högt profilerade politiker typ Alice Åström (v) in för att ge alibi åt kontroversiella beslut när t.ex. en av advokatsamfundets styrelsemedlemmar brutit mot PUL, samt lag och ordning genom att till skada för den enskilde på internet låta publicera (dessutom olagliga) rättshandlingar med namn, adresser och personuppgifter.

Givetvis kliar advokaterna varandra på ryggen och finner sällan några fel. Vilket aningslösa politiker (med kanske ännu mer makt) så lätt hakar på.

* Alice Åström profilerar sig under hösten -08 inom FRA-frågorna. Vad vet hon egentligen och vems agenda arbetar hon efter?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar