tisdag 30 september 2008

Folksam profilerar sig och visar reklamfilm



Varför är det så illa?
... Var tredje kvinna avstår från att söka vård eftersom hon inte vill "upplevas som klagande". Fler än hälften har någon gång avstått från ett läkarbesök just för att inte uppfattas som hypokondriska. Åtta av tio kvinnor upplever sig ha blivit förolämpade i mötet med sjukvården. En färsk undersökning som UnitedMinds/Cint genomfört på mitt uppdrag för att mäta upplevelsen av svensk sjukvård visar på punkt efter punkt att sjukvården misslyckas i sitt bemötande av kvinnor.

Skillnaden mellan mäns och kvinnors upplevelse av den erbjudna vården är påtaglig, och medför också att självmedicinerig är vanligare bland kvinnor. Det är en helt annan bild än den som målas upp i de politiska styrdokumentens skrivningar om jämställdhet och bemötandefrågornas betydelse för vårdkvaliteten.
Citat: Stanley Brodén i DN Debatt.
Vd vårdföretaget Aleris, ledamot i Sveriges Kommuner och Landstings styrgrupp för hållbar jämställdhet.

... Bytte också till Folksam och sparade 2450 kr/år samtidigt som de också sänkte premien på min villa med 1300 kr utan att jag ens frågade. Dessutom har de ju en helt suveränt rolig och talande reklamtrailer på TV. Folkets bolag är tydligen befriade från all jävla spekulation och aktieägare och bonusprogram .
svenne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar