fredag 23 oktober 2009

Betalningsanmärkning höjde försäkringspremien rejält

... Strax före jul fick dödsboet efter Johnny Sjöbergs pappa premien till villaförsäkringen hos Folksam höjd med drygt 50 procent till 5428 kronor. Chockhöjningen beror på att Folksam vid årsskiftet följde efter konkurrenten If och införde en regel som ger högre premier för kunder som fått betalningsanmärkningar.

– På fakturan från Folksam fanns ingen förklaring till den kraftiga prishöjningen, säger Johnny Sjöberg som först efter flera samtal med försäkringsbolaget fick ett förklarande brev.
Läs mer i Sydsvenskan.
– Kunder som har betalningsanmärkningar får premien för bil, hem, villa och fritidshusförsäkringar höjda med mellan 40 och 100 procent, säger Jan Samuelson som är prisansvarig hos Folksam.

– Vi hade märkt att andelen kunder med betalningsanmärkningar ökat hos oss sedan andra försäkringsbolag höjt premierna för dessa kunder. De mellan sex och sju procent av landets försäkringstagare som har registrerade betalningsanmärkningar råkar i princip ut för dubbelt så mycket skador och har dubbelt så höga skadekostnader som andra kunder. Frågan är om övriga 94 procent av försäkringstagarna ska subventionera dessa kunder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar